Лифт Стойките

18.12 – откриване на сезон 2021/2022

Официалното откриване на зимния ски сезон в курортен комплекс Пампорово ще е на 18 декември – събота. До 28 декември цената на дневната карта за лифта ще е 62 лв.

Тази година ще има бум на обучението по туринг ски или т.нар.пантене, заради очакваното повишение на цените за ползване на лифтовите съоръжения. Туринг ските (или ските с панти) са алтернатива на обучението по писта. И са съществено по-изгоден вариант за каране на ски в Пампорово. А удоволствието е двойно по-голямо.

До 10 декември ще публикуваме предложенията ни за първи стъпки и напреднали в района на хижа Перелик и в района на Мечи чал.

Промоционални цени на сезонни карти може да ползвате, ако ги купите до 10 декември от онлайн магазина на Пампорово АД.

Лифт Стойките

Картите за лифтовите съоръжения отново важат за двете ски зони – Пампорово и Мечи чал. Очакваната цена на еднодневната карта е 75 лв. За два дни – 140 лв. Точен ценоразпис вижте в онлайн магазина на Пампорово АД.

Този сезон се увеличава времето на полудневната карта с 45 мин – от 11:45 до 16:30 ч. Тя ще важи и за двете зони – Пампорово и Мечи чал. Сутрешна полудневна карта, от 8:45 до 12:30 ч, ще има само за ски зона Мечи чал. Зелени сертификати за качване на лифтовете няма да се изискват.

Тази година, освен намаленията за младежи от 12 до 17.99 г и деца от 7 до 11.99 г., се въвеждат намаления и за трета възраст – над 65 г. Тях ще получите при закупуване на карта от касите в курорта, тъй като няма онлайн опция.

Увеличението на цените на всички видове обучение по ски и сноуборд ще е с около 20%. Затова препоръчваме да търсите варианти да се записвате за обучение в група, за да вземете по-изгодни цени. Да карате ски може да се научите и извън пистите. За целта ще публикуваме предложения за ски туринг за всяко ниво каращи или първи стъпки.

Писти за “първи стъпки” с удобна пътечка за прохождащите със ски има при ски-център 2 – Малина. За нея не ви е необходима карта за лифт, а отделна карта – само за пътечките, която е на цена от 15 лв за цял ден. Тази карта се купува от всички – няма намаления за деца.

Инструктор по време на обучение по ски

През новия сезон се възползвайте от пакетите за обучение по ски за големи, ски туринг и еднодневни уроци в групи до 4 човека, за да се научите да карате ски с професионален учител.

Споделете

Leave a comment