Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Как да стана добър скиор?

Усещането от допира на студен сняг по лицето не може да се сравни с друго. Какво може да бъде по-добро от това да се изкачиш на върха и да се възхитиш на цялата тази спираща дъха прелест около теб?

Превод от: http://clickhowto.com/become-pro-skier/

Карането на ски не е просто спорт, това е начин на живот. И за тези, които желаят да станат добри скиори, съществуват разнообразни възможности мечатата им да се превърне в реалност. Само следвайте следващите съвети:

1. Запишете се за ски обучение

Един от най-лесите начини да подобрите уменията си за ски, е да се запишете на ски обучение. Това ще ви позволи да се научите от квалифицирани инструктори и да напреднете в уменията си. За да станете добри, трябва да се учите от най-добрите. А ползите от ски обучението са безброй. Ски курсове има подходящи за всяко ниво. Ако сте начинаещ, овладяването на пистата е трудно и затова е наложително да си наемете ски инструктор. Това ще осигури собствената ви безопасност на пистата. За скиорите с малко опит, защо да не вземете уроци за карвинг или свободен стил? Ако вие и вашето семейство сте запалени скиори, може да се възползвате от специализирани уроци – за подобряване на техниката на каране например. Запишете се за ски обучение още днес: КЛИКНИ ТУК

Ски лагер Пампорово

2. Практиката води до перфектни резултати: научете първо основните правила

Разбира се, ако не се упражнявате, няма как да станете добър скиор. Отделете си време да научите основните положения със ски инструктор, след което ги практикувайте. Ако искате да научите всички тънкости на карането на ски, трябва да започнете с усъвършенстване на базисните умения. Първо овладейте техниките на тръгване и спиране със ските. Дъги с рало, опорни завои и успоредни ски – са следващите ви стъпки. Ако имате навика да правите дълги и широки завои, упражнявайте късите и верижни завои. Това ще ви позволи да карате по по-тесни и стръмни склонове. Не забравяйте – само практиката води до перфектни резултати.

Пампорово ски

3. Влезте във форма

Не може да си позволите да сте отпуснат по време на ски. Факт. Това е активен и труден спорт, който изисква да сте в добра физическа форма. Тренирайте тялото си през цялата година – във фитнеса, с активни занимания и преходи в планината. Да поддържате тялото си във форма, е най-добрия начин да се справите и с карането на ски. Трябва да сте пъргав и бърз, което ще допринесе за успеха на вашето ски обучение.

Ски Пампорово

4. Адаптирайте се към планината

Най-добрите скиори уважават снежната планина и са винаги във форма. Те се научават да се адаптират към условията на средата. И затова ако искате и вие да сте добър скиор в планината, трябва да се научите да я познавате и да се адаптирате към нейните условия. Трябва да дишате заедно с планината и да я уважавате. Да карате в пудра и извън пистите е трудно за овладяване и само редовното практикуване ще ви отведе там. Стремете се да карате ски в най-снежните периоди и извън пиковите сезони, свързани с национални празници.

Ски спускане

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ ЗА СКИ УЧИЛИЩЕ И НАЕМ НА СКИ В ПАМПОРОВО