Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Откриване на ски сезон 2023/24 в Пампорово – 15/16 декември

Със снежните дни пред порта, в Пампорово с нетърпение очакват откриването на ски сезона около 15-16 декември, според изявленията на изпълнителния директор на Пампорово АД, Мариян Беляков. Нов шестседалков лифт, нов детски снежен парк, обновена южна ски зона и подобрения в системите за изкуствено заснежаване са само част от новостите, които носи новият сезон в Пампорово.

Нов шестседалков лифт

Новият шестседалков лифт от „Малина“ до вр. Снежанка, с капацитет от 3000 скиори за час ще допринесе за по-голям комфорт на гостите и ще намали опашките пред лифтовите станции. Иновативната технология на задвижване, обещава по-бързо и по-приятно изкачване до върха.
Туристите имат възможност да закупят сезонни или еднодневни лифт карти Select на специални цени в предварителна продажба до 14-ти декември. Промоционалните цени за лифт карти включват еднодневна карта на цена от 82 лева за възрастен, 65 лева за младежи до 17 години и 49 лева за деца до 12 години.

Нов детски снежен парк

Зимният сезон обещава незабравими мигове за най-малките в ски център Малина. Новата ски пътека, пързалка за спускане с туби, трасета с виражи и забавни препятствия са само част от емоциите, които ще очакват малчуганите. Всичко това съчетано с ентусиазма и топлотата на обучаващите аниматори гарантира, че децата не само ще усвоят ски умения, но и ще създадат специални спомени и приятелства в света на зимните страсти.
Тук може да направите вашето запитване за детския ски лагер който ще организираме от 7-11 февруари.

Световна купа по сноуборд(20-21 януари)

Международната федерация по ски и сноуборд (ФИС) потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/2024 в който място намира и Пампорово. За първ път ски курорта ще приеме състезания от ранг Световна купа, а именно два старта по сноуборд в паралелния слалом на 20 и 21 януари 2024. Участие в състезанието се очаква да вземе и най-ярката звезда в българския сноуборд, Радослав Янков

Доколкото и вие проявявате желание за някакъв вид обучение било то ски или сноуборд, не се колебайте да ни попитате за оферта.

Leave a comment