Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Планиране на ски ваканция

Планирането на ски ваканция в Пампорово изисква да вземете под внимание не само вашите собствени възможности, но и някои фактори, които съществено влияят на обстановката в курорта и рефлектират върху цялостното ви преживяване. Ето няколко съвета от нас за планиране на перфектната ски ваканция в Пампорово:

  1. Избягвайте празничните периоди

Да, знаем, че е най-лесно да се пътува в официалните почивни дни. Но тогава в курортите е и най-претъпкано. Знайте, че ако в нормален ден можете да се качите с лифта до Снежанка 5 пъти и съответно 5 пъти да се спуснете (говорим за начинаещи или леко напреднали по зелена или сини писти), в празнични дни това е възможно да се случи не повече от 3 пъти дневно. И то ако сте станали рано и сте на пистата още преди 10:00ч. Просто опашката за лифта, особено на ски-център 2 – Малина, се увеличава тройно и четворно.

Лифт Малина Пампорово
Ски-център 2 – Малина, 26.12.2019г

2. Бъдете ранобудни

Ако все пак не можете да си позволите да пътувате извън празничните дни, ставайте рано сутрин. В 8:45 ч трябва да сте вече на лифта, за да хванете още първото качване нагоре и да увеличите шанса си да покарате повече. В пакетите за индивидуално и групово обучение на Ски & Сноуборд училище ПроЛайн е включен транспорт до ски-центровете, а нашите инструктори знаят как да планират деня ви така, че да се възползвате максимално от ски пистите на Пампорово.

3. Междинни лифтове

Използвайте междинните лифтове и не се трупайте всички на Малина или Студенец. Лифтовите съоръжения в ски зона Пампорово са общо 7. Ако станете рано и се насочите към малкия лифт зад автогара Пампорово например, имате шанс да не чакате въобще, а директно да си купите билет и да се качите на лифта. Комбинирайте различни маршрути с лифтовете, за да не се трупате заедно с всички останали на основните центрове Студенец и Малина. Разгледайте интерактивната карта на ски-пистите и лифтовете в ски зона Пампорово ТУК.

4. Правила за безопасност

Запознайте се с Условията за безопасно поведение и ползване на ски пистите в Пампорово. Важно е да сме наясно с правилата за движение по пистите, което ще ни осигури нашата собствена и на семействата ни безопасност. Същите условия са публикувани на информационните табла до всяка каса на ски зона Пампорово. Инструкторите на ски училище Про Лайн имат солиден опит в обучението на деца и възрастни и са отлично подготвени не само да ви научат да карате ски или сноуборд, но и да изберат най-подходящите писти и терени за безопасно обучение и тренировки.

Пампорово обучение
Ски обучение Пампорово – зелена писта № 6

5. Планинска застраховка за обезщетение при злополука

Задължително си направете планинска застраховка за обезщетение в случай на злополука с добавка за зимни спортове. В цената на лифт картите такава застраховка НЕ Е включена. Закупуването на лифт карта ви осигурява първа помощ на мястото на инцидента и транспорта до базата на Планинска спасителна служба. Т.е. спасителните дейности, включени в лифт картата, са само на територията на ски пистите в ски зона Пампорово. Ако се наложи да се покриват медицински разноски или обезщетение за временна нетрудоспособност, тези разходи могат да бъдат покрити само ако имате сключена застраховка за обезщетение при злополука в планината. В случай на инцидент, трябва да се свържете със ски патрула на Пампорово на тел: 0884589283

6. Ваканции на основни пазари за Пампорово

Когато планирате ваканцията си през зимен сезон 2020-2021, имайте предвид зимните ваканции на държави като Турция, Македония и Великобритания, които са едни от основните пазари за Пампорово.

  • Зимната ваканция на училищата във Великобритания е в периода 13 – 21 февруари 2021.
  • Ученическата ваканция на Турция е от 16 до 31 януари 2021. Две седмици, в които курортът Пампорово е пълен с турски групи, семейства и начинаещи скиори по пистите.
  • Македонската междусрочна ваканция е от 27 до 31 януари 2021.

Пампорово ски

Периодът на междусрочната ваканция в България, от 30 януари до 3 февруари 2021, също трябва да се избягва за планиране на ски ваканция в Пампорово – по това време нощувките в повечето хотели са с по-високи цени, а натоварването в курорта и по лифтовете се увеличава осезаемо.

Съветът ни е да планирате ски ваканция в Пампорово в периодите 4 – 16 януари и след 3 февруари.

7. Месец МАРТ – време за промоции

Март месец е времето, в което всички цени на лифт картите падат с 30%, цените в хотелите – с 15 до 20% и на ски услугите с 10 до 20%. Март е идеалното време за обучение по ски. Няма трафик на скиори и сноубордисти, ски пистите са гладки и с перфектни снежни условия. В този месец без ваканции има шанс ски почивката ви да се превърне в едно от най-приятните и незабравими преживявания.

Leave a comment