Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ски лагер – инвестиция във вашето дете

Преживяванията в зимната планина се помнят цял живот и това е най-хубавият подарък, който може да направите на детето си – да му подарите преживяване.

Няма спор, че обучението по ски в зимен ски курорт като Пампорово, спомага за

физическото укрепване на детето.

За да управлява ските, са му нужни добра доза концентрация и сила на мускулите. Методите, които използват добрите ски инструктори, отключват у децата умения като баланс на тялото и стабилност на духа. Ските влияят изключително добре на сърдечно-съдовата и мускулната система и повишават адреналина на децата. 

Комбинацията от специфични движения при карането на ски, укрепва костната система при децата и колкото по-малки започнат, толкова по-добре. Ако отрано отработят движенията и възприемат правилните техники, няма да им се налага като големи да си “подобряват техниката”.

ски обучение
Обучение за напреднали по писта № 11

Карането на ски съдейства и за доброто

психическо здраве на детето.

Доказано е, че планината и зимните спортове правят децата по-щастливи, поради няколко основни фактора:

  • свеж планински въздух
  • красиви гледки
  • забавление с други деца
  • увереност в собствените възможности
Първо спускане начинаещи по зелена писта

Освен това зимните спортове и взаимодействието с планината подтикват децата към

екологично мислене.

Чистата природна среда и белите заснежени писти, в комбинация с вечерните беседи и дискусии, които инструктори и аниматори водят със своите ученици, събужда у децата нов поглед към природата.

Снежно ангелче

Вярваме, че вече не се съмнявате, че ски обучението е инвестиция в израстването на детето ви. С участието си в ски лагер то безспорно усвоява нови умения, но това, което е най-ценно е, че се превръща в личност. Комуникацията с негови връстници и предизвикателствата, с които заедно се сблъскват в зимната планина, ги учат на самостоятелност и борбеност, на екипност и грижа един към друг.

Начинаещи под Снежанка

Leave a comment